Online marketing

Mogelijkheden

Verschillende bedrijfsmodellen en trends

Online marketing kan vanuit verschillende bedrijfsmodellen worden aanschouwd. Bij e-commerce richt men zich rechtstreeks naar de klant en worden producten op een directe manier aan de consument verkocht. Affiliate marketing is het proces waarbij een product of dienst door een nevenbedrijf wordt verkocht. Het nevenbedrijf krijgt daarvoor een commissie. Lead-based websites zijn sites waarop potentiële klanten als het ware worden vergaard. Die ‘sales leads’ worden doorverkocht aan andere bedrijven, zodat deze de leads kunnen benaderen met hun producten of diensten. En bij local internet marketing gebruikt een relatief kleiner bedrijf het web zodanig dat prospects in contact worden gebracht met hun producten of diensten. Het opbouwen van een goede relatie is daarbij van groot belang. Bij local internet marketing maakt men gretig gebruik van sociale media.

Heel vaak richten marketeers zich op één bepaalde gebruiker op het internet. Er wordt dan een bericht (e-mail) rechtstreeks aan die gebruiker bezorgd. Bij zoekmachinemarketing, waarbij advertenties worden gekoppeld aan zoekwoorden die in zoekmachines worden ingevoerd, wordt deze directe benadering ook toegepast.

Een andere trend is geo-marketing. Hierbij worden methodes gebruikt om een bepaald gebied in kaart te brengen. Daarvoor maakt men gebruik van specifieke software. Zo kan men gaan selecteren op land, regio, provincie, postcode of zelfs IP-adres.

Social media marketing: een must!

Misschien wel dé vorm van internet marketing is op dit moment social media marketing. Het hoeft geen betoog dat sociale media zoals Facebook, LinkedIn en Twitter hot zijn! Deze media geven de adverteerder ook de mogelijkheid om specifieke doelgroepen aan te spreken en hen op een leuke manier te onderwerpen aan een marketingcampagne. Zo kunnen gebruikers van het sociale netwerk bijvoorbeeld commentaar leveren op gevoerde campagnes. De interactie met de doelgroep vergroot het bereik van de campagne. Zelf goedkope campagnes kunnen op die manier een enorme range aanspreken.

Naast vergroting van het bereik kan een social media marketingcampagne ook ingezet worden voor een grotere naamsbekendheid of een vergroting van de loyaliteit bij bestaande klanten. Neem vrijblijvend contact met ons op en wij werken het voor u uit!

Wat zijn de mogelijkheden?

Contacteer Ons